Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ještě se vracím, protože se mi najednou vynořil citát:

...

"Je nás dosti, kdo necháváme politiku jiným, protože děláme něco jiného; děláme svou práci a věříme, že to nejlepší, co můžeme, vydáváme všem právě ve svém povolání.

Není to politická netečnost; říkáme-li, že chceme míti pokoj od politiky, znamená to něco velmi vážného: že chceme, aby politika byla v pořádku;

aby nás neotravovala nad našimi pracovními stoly;

aby nás neponižovala.

Rádi bychom považovali politiku za určitou práci, která se koná stejně pozorně a věcně, jako my konáme svou a jakou žádáme od svého krejčího nebo zámečníka; rádi bychom důvěřovali politikům tak, jako důvěřujeme železnici, že nás poveze tam, kam jsme si koupili lístek. Nepleteme se zámečníkovi do jeho práce ani strojvůdci do jeho řízení; předpokládáme prostě, že rozumí své věci a že si z nás nedělá blázny. Náš život by byl neobyčejně trpký, kdybychom k nim nemohli mít této důvěry.

Nuže, náš politický život je v tomto smyslu velmi trpký."

(Karel Čapek, článek "Politikum" LN, 21. 9. 1925)

2 0
možnosti
Foto

Díky za Karla Čapka, pane Trizuljaku. R^V

0 0
možnosti
IM

Včera jsem byla na přednášce Mariana Jelínka (kouč J.Jágra) na téma "Motivace dětí v době blahobytu", a on tam mj. říkal, že i když není věřící, tak vidí, že lidé opustili náboženství a víru směrem ke komfortu (rozpad hodnot atd.), a zatím za to neexistuje náhrada... No a prezident, který by národ pozvedal, to by bylo!:-)

4 0
možnosti
Foto

Moje zkušenost, že ti nejzapálenější bojovníci proti "tmářské" víře to nemají s B-hem tak nějak srovnané. Kovaným ateistům je B-h ukradený a nepotřebují se vůči němu vymezovat. Češi jsou však - na rozdíl od obecného mínění - vysoce věřící. Ti, co nevěří v B-ha, věří v nějaké amulety, zaříkávače, kartářky, věštění z kávové sedliny atd. Odhadem těch, co nevěří v nic, je cca 15-20%,

A k některým blogerům, které nečteš. Zvykl jsem si otvírat jen ty, o kterých vím, že píší zajímavě a pozitivně, od kterých se mohu cosi dozvědět či pobavit. Každý má jiný vkus, takže je v pořádku, že píší všichni, co psát chtějí. Jen mi není jasné, že někteří otvírají blog kohosi jen proto, aby vypustili nahromaděnou žluč.

Pěkný den, Jene.

6 0
možnosti
JJ

J66a46n 78J77í12l94e28k

4. 4. 2019 7:57

Tak já čtu skoro všechny, komentuji málokoho a jak už jsem nepsal, některé jsem přestal, protože komentovat je, je zábavou jen chvíli. Pak už to je jen nuda, neboť se opakují. :-)

2 0
možnosti
MS

R^ O co větší osobností by mohl být Václav Klaus, kdyby se vyjadřoval v rámci svých kompetencí a nedělal ze sebe Děda Vševěda. Je příkladem člověka s velkým potenciálem, kterému vertikála naopak chybí.

4 0
možnosti
Foto

... k tomu není moc co dodávat - snad jen karmu :-)R^R^

3 0
možnosti
Foto

R^ existuje mnoho vzdělaných, mnoho vzdělaných skutečně brilantně...ale nepotkávají se vzděláním srdce. Jestliže se s ním nepotkají, nezabudují do svých znalostí morálku, která vychází z toho nejčitšího řádu, nedosáhnou na věci, které jsou kolem nich úplně. Nikdy k nim a jejich podstatě neproniknou...protože nejsou s to věcem porozumět a v okmažik, kdy mají, je zkrátka nevyhodnotí a znalost ztrácí na ceně...Proto je geniální Einstein, kterého zajímá jakási nepatrná ve světě - Milada Horáková... a napíše dopis. Proto je jako nedělní slavnostní kázání poslechnout si cokoliv ze sdělení profesora Pafka, geniálního ve svém oboru. Proto je přesahovou osobností. Proto mám ráda Václava Havla. Jeden reportér kdysi řekl... dělat s ním rozhovor bylo o věčném zvažování slov, aby soudem před kamerou nevyjádřil cokoliv, co neprávem ublíží.

hezký večer a děkuju za super vyjádření horizont a vertikál a tak:))VR^

8 0
možnosti
JJ

J45a31n 20J25í98l33e86k

3. 4. 2019 23:07

To mám od otce biskupa Otčenáška, když mi dělal zpovědníka :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 1219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 718x
Terapeut, spisovatel, cestovatel, snílek

Seznam rubrik

Oblíbené články