Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý den pane Jílku, rozšiřujete mi obzory, Pepíčka Zímu pamatuju už jen jako zpěváka dechovky, jsem totiž narozená v r. 1964, a to koukám nazpíval tu Ginu. ;-) Moc pěkná písnička. Onehdy jsem v noci nemohla spát a pustila si televizi, Art program, a dávali pořad o životě Luďka Hulana, pro mě dosud neznámého. Tím jsem se dostala do atmosféry jazzu 70. let, a najednou si říkám, ejhle, to se mi líbí... i když do té doby mi jazz připadal takový nějaký složitý nebo jak to říct. Člověk se prostě stále má v čem vzdělávat a máme co objevovat. Mějte příjemnou rekonvalescenci, s oblíbenou hudbou je to ideální.

1 0
možnosti

A zda-li pak, když máte teďkonc dost toho volného času jste si naladit TV-Šlágr?

Tam znějí teprve hity, které by se Vám jistě vzhledem k věku a vkusu mohly určitě líbit.

...a věřím, že byste o tom napsal článeček, který by pak měl konečně ohlas a diskusi. A né jako tady, kde se daj ty příspěvky, pokud do toho nepočítám ty Vaše, na prstech spočítat.

0 0
možnosti

J49a12n 93J56í60l26e53k

23. 2. 2019 4:59

Horáku, nechte si rady na kazatelnu, vaše ovečky je sice neocení, neb budou vědět, že TV šlagr je možná dobrý pro Horáka, nikoliv pro ně. :-)

1 0
možnosti
Foto

Nemám problém s uměním, zde konkrétně hudbou. Je fakt a naprosto to uznávám, že nejenom Rusové, ale mnohé národy tehdejšího Sovětského svazu byly po útoku nacistického Německa ve smrtelném ohrožení. A že zejména v řadách obyčejných lidí to znamenalo strašlivé utrpení a dvě desítky milionů mrtvých. Nezpochybňuji ani jejich heroizmus, velké vlastenectví a obětavost, díky čemuž se nakonec ubránili.

Mám ale vážné výhrady ke konceptu "svaté vojny", protože na vražedném šílenství NIKDY není nic svatého, je to vždy jenom zlo.

0 0
možnosti
Foto

Horká válka je vždy o zabíjení. Budˇ já, anebo on. Třetí možnost neexistuje:-( A vraaždilo se i pod heslem Gott mit uns:-/

0 0
možnosti

Pane Jílku, hezky jste to napsal, děkuji za váš názorR^. A toho Josefa Zímu mám už od dětství moc ráda. Jako malá holčička jsem si zamilovala dechovku na první poslech, takže ho mám více spojeného s tímto typem hudby. I když i jiný žánr zpíval dobře. "Hrajte, já ráda tancuju, možná, že zítra, už tady nebudu.........", to byla ta písnička, která mi v tom dětství otevřela cestu k dobré, české a světem uznávaná dechovce. Díky vašemu blogu a Pepíčkovi Zímovi jsme si vzpomněla:-). Děkuji VámV.

0 0
možnosti

J20a83n 67J84í60l62e44k

22. 2. 2019 14:08

Posloucháte většinou hezké věci. :-)

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, mám ruskou muziku rád, hlavně klasiku, u této písně jsem ale politiku nehleda, ona v mých očích politikou jel a v souvislosti s událostmi té doby a tím co jí předcházelo, beru ji jako propagandu ....nic víc se za tím neskrývá :)

0 0
možnosti

J49a81n 72J29í18l97e86k

22. 2. 2019 12:53

Ona ta válka byla strašná a pokud měli píseň, která burcovala do obrany země, a navíc ještě tak skvělým způsobem, tak se ji asi nedá nic vytknout. :-)

4 0
možnosti

Co s rím naděláte, když to dělali takoví jako Shakespeare , Remarque , Čapek, Solženicyn, Picasso?

0 0
možnosti

J80a87n 46J54í34l64e79k

22. 2. 2019 12:14

Jedna věc je popsat umělecky události, druhá, hlášky typu: "Jak Můžete poslouchat ruskou muziku, když to jsou okupanti? " V tom je lehký rozdíl. nebo rokenrol je imperialistická hudba, co má za úkol ideologickou diversi. A ony to byly prostinké písně o lásce. Většinou. :-)

0 0
možnosti
Foto

R^ Ale jo. Každej sme něco někde nějak žili, i si leccos oblíbili. A leccos i pamatujem. A anžto pamatuju i vystupování P.Z., jakož i jiných, až po Jelínka s ,,Motýlem"(třeba i v ,,juldy fuldy" na ,,rozmarýnce", ale i kde co i kde koho i z ,,laxíku", dovolím si i ono, ,,ale jo";-)

0 0
možnosti
Foto

P.S..: samozřejmě jsem měl na mysli J.Z., to P. my tam vlezlo, neb vždy šlo o Pepíčka.;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 1219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 718x
Terapeut, spisovatel, cestovatel, snílek

Seznam rubrik

Oblíbené články