Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma a poděkování za článekR^R^R^

2 0
možnosti
JT

J57i80r11i 30T51i77c46h66y

13. 1. 2019 19:07

Ja jsem se osobne s Krylem v Norsku setkal. Byl jsem nadseny jeho poesii, ktera tak krasne vyjadrila nase pocity proti okupantu. A ted vas musim zklamat, V osobnim styku byl Kryl vulgarni, snad i namysleny, natlacoval se nevhodne a vtirave na jednu pritomnou mladou zenu, ktere to bylo velmi neprijemne.

1 0
možnosti
Foto

Předběhl Vás pan Nožička (asi o hodinu):

https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=696067

Jak je to možné?

1 2
možnosti
JJ

J24a58n 54J81í76l32e67k

13. 1. 2019 19:02

Mám takový pocit, že pan Nožička píše o něčem jiném. :-) A pokud se nepletu, tak s nikým nezávodím.:-)

4 0
možnosti
Foto

Je to dáno tím, že bolševik není schopen uvažovat o tom, že ten druhý má právo na svou pravdu. V počátcích byli ti, co si mysleli o komunismu něco jiného, stříleni (viz začátek bolševické revoluce, kde byli menševici a eseři bez soudu stříleni). U nás se "jen věšelo", později "jen" zavíralo.

Představa slušnosti je v očích bolševika slabost. Myslím, že komunista začne druhou stranu uznávat v okamžiku, kdy stojí u zdi či pod šibenicí - teprve tehdy uzná protivníka jako sobě rovného.

Měli být zakázáni, pohlaváři měli jít do kriminálu, vyhnuli bychom se různým Ondráčkům v parlamentě a Grebeníčkům na pultech.

Karma, Jene.

10 0
možnosti
DH

D13a86v73i10d 42H75o92r95á41k

13. 1. 2019 17:45

Pane Vodvářko, podobně jako možná si vzpomenete, jsem včera v jenom z příspěvků psal, že jsem z Vaší podobnosti k jisté osobě zmiňované v jednom z Vašich článečků zůstal jako opařen, tak i dnes jsem z tohoto Vašeho příspěvku opět jako opařen.

Vy kterého, a určitě nejen já, považuji zde za skutečný etalon demokratických hodnot píšete v posledním odstavci výše uvedeného příspěvku něco takového, co si ani nedovolím domyslet, a vůbec již ani citovat.

Vždyť přeci i Vy jako každý jiný odpovědný a svéprávný občan máte právo se pokusit kandidovat do Poslanecké sněmovny. A věřím, že ve Vašem případě by tato kandidatura byla natolik úspěšná, i díky množství zdejších Vašich čtenářů a možná i spokojených pacientů, že byste tuto pozici jednoznačně získal, a ubral a znemožnil uplatnění a obsazení lavic PS takovým lidem jako je pan Ondráček.

A podobné by to mohlo být i na pultech knihkupectví, kdybyste neplýtval energií a tvůrčím potentiálem ve zdejších článečcích, které jsou sice překrásně napsány Vaším nezaměnitelným jazykem, formou a stylem, ale je bohužel skutečností, že druhý až třetí den si na ně málokdo vzpomene. A jak se říká, ani psík po nich již za pár dnů neštěkne. (Jedinou výjimkou jsem snad jen já, který po svém návratu četl Vaši tvorbu z řady předchozích let a stále se k ní vrací)

Takže jistě vzpomínáte, co jsem Vám před časem navrhoval, abyste svou tvorbu soustředil nejen do této pomíjivé rubriky, ale zamyslel se a podobně jako zdejší autorka paní Šichtařová, vydal své nejlepší, tedy ve Vašem případě prakticky všechny, články v knižní formě. A věřte, že kromě pár analfabetů, kteří ještě i v naší vyspělé společnosti mohou být, by jistě téměř každý chtěl Vaši knihu mít položenu na nočním stolku, aby si před usnutím, čtením Vaší tvorby zajistil krásné sny, popř. odehnal závan negativních myšlenek. A věřte, že pak by knihy páně-soudruha Grebeníčka jistě akorát tak místo ve skladech knižních velkoobchodů zabíraly, neboť proti takovéto konkurenci by nejmenší šance neměly.

1 0
možnosti
JS

Dnes všichni budou Kryla oslavovat. Když přišel za Havlem, že chce politicky pracovat poslal ho do háje. Kryl byl totiž charakterní osobnost, ale upřímný a nesnadno ovladtelný.

0 0
možnosti
LB

A vy jste byl u toho, že? ;-D

Pokud chtěl Karel Kryl politicky pracovat a ne koncertovat, mohl i bez Havla kandidovat ve volbách. To mu snad Havel nezakázal.

3 0
možnosti
Foto

Znovu a znovu se k tomu záznamu z roku 1969 vracím. Je nádherný, fascinující...

2 0
možnosti
JK

Tak za tento článek vás chválím. Napsal jste to velmi dobře. Dal jsem karmu. R^R^R^

1 0
možnosti
Foto

Kryla jsem objevil až o dekádu později než třeba pan Trizuljak, a to zprostředkovaně skrze "krylovky". Dnes mi přijde tragické, že podobní těm, vůči jimž se vymezoval, se jeho jménem ohánějí.R^R^R^

8 0
možnosti
  • Počet článků 1219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 718x
Terapeut, spisovatel, cestovatel, snílek

Seznam rubrik

Oblíbené články