Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Ja Vas optimismus nesdilim, i kdyz bych si pral, abych se mylil ... selsky rozum se uz bohuzel moc nenosi, permanentni brainwashing “cim vic utratis, tim vic usetris” funguje, ac mi to hlava nebere ... drive mit dluh bylo neco temer nemravneho, dnes je to super cool ... a to neni jenom trend v Cechach, ale globalne, snad s vyjimkou Bohem zapomenutych lokalit. Takze si aspon zachovejme zbytky zdraveho rozumu a delme se o nej s temi, kteri jsou ochotni naslouchat ...

0 0
možnosti
JS

Zajímavá a poučná úvaha.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
MB

Rozumné řádky, já od života odpozoroval - nabízím. Pojem "Selský rozum", ještě nic nepřekonalo. Jak prosté, blíží se zima - pořiď si dřevo, hospodař s rezervou, s někým žij pomůžete si ... Místo toho přicházejí Vize! Taky jsou nutné, ale v mnohém i úsměvné! Regulace dobra - Přikazování majiteli krčmy o kouření, otevření - zavření obchodů ve svátky = (už se v tom nikdo nevyzná), přes EET aj! To vše v rámci DOBRA. Dobrý příklad, dává samotný Babiš. Jistě umný člověk, který se - Ze záhadných popudů odhodlal vystoupit z předcházející anonymity. Mohl si tiše bohatnout, využívat legálních děr v zákonech a hlavně žít. Zřejmě jako Paroubek vypocítil poslání, obětoval se a koná DOBRO. Miliardy na kontě řibývají - osobně nechápu jaký je rozdíl mezi 2, nebo 4 a co s tím má člověk vlastně dělat, (jeho věk). Logicky vadí - oprávněně/neoprávněně, ostuda veřejného propírání detailů celé rodiny, jako daň. Činím závěr - Objem peněz - v žádném případě nejde - s objemem osobní spokojenosti. Je dobré mít vize, ale ještě lepší je mít - Selský rozum ! ... :-)

1 0
možnosti
PL

P22e23t67r 56L64a58n46g30e57r

17. 11. 2018 7:03

Moc hezky článek.

1 0
možnosti
Foto

Píšete jasně a srozumitelně. Za to dík. A pěkný sváteční den, pane Jílku. R^

3 0
možnosti
JJ
Foto

Nevím, jak je to v Řecku (ale mají tam taky leccos pozůstalého z Osmanské říše, jako třeba chybějící katastr nemovitostí), ale nápadné množství nedostavěných domů jsem viděl v Izraeli. Místní průvodce říkal, že jeden z důvodů je, dokud není stavba zkolaudovaná, tak se neplatí daň z nemovitosti. Druhý pak, že domy neustále přestavují (bydlí tam často širší rodina). Bylo to patrné hlavně v arabských obcích.

Má to samozřejmě své vady, že vám do nezkolaudovaného domu nedají přípojku vodovodu - ale na to prý funguje sousedská výpomoc.

1 0
možnosti

O té dani jsem to také slyšel.

2 0
možnosti
Foto

Prosťáčku Boží, těší mě, že jste. V

0 0
možnosti
SN

:-)..... Pro Vás velká pochvala! Napsal jste to výborně! R^R^R^!!

3 0
možnosti
  • Počet článků 1219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 718x
Terapeut, spisovatel, cestovatel, snílek

Seznam rubrik

Oblíbené články