Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Velká karma.

A vzpomněl jsem si na jednu zvláštní komunistickou "ideovou úchylku". Oni sice řeholní sestry ničili jak mohli a drželi je v internaci, když ne ve vězení. Ale pro své vlastní maminky v jejich stáří si tajně udržovali ústavy, v nichž pracovaly právě řeholní sestry.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
TD

"Chápu, že mnohé rozčiluje, že si Církev pere prádlo doma. Což dělá většina rozumných lidí."

Milý pane, jedna věc je prát špinavé prádlo a druhá věc je krýt úmyslné a opakované trestné činy typu sexuální zneužívání mladistvých. Nazývat takové lidi "rozumnými" je, řekl bych, poněkud cynické. Bohužel neobstojí ani Vaše tvrzení o "podstatně přísnějších církevních trestech" a "rychlé a snadné eliminaci nehodných". Ve světle posledního skandálu katolické církve v USA je vidět, že v této organizaci je pravý opak pravdou. Podstatně přísnější trest pro kardinála McCarricka - myslíte to jak ho papež Benedikt odstavil na vedlejší kolej, aby ho papež František plně rehabilitoval navzdory všem varováním? Jo, tak to byl opravdu krutopřísný trest, kam se hrabe světská moc USA se svými likvidačními pokutami, věznicemi a celami smrti.

1 2
možnosti
JJ

J82a41n 54J41í25l61e35k

21. 10. 2018 7:23

Ne, myslím skutečný trest a pokud někdo dopustil, co popisujete, pak i ten by měl být potrestán. Ale to, že si lidé své špinavé prádlo perou doma a netahají do toho veřejnost, stále považuji za rozumné. Osobně nemám chuˇt se nechat tahat do něčí špíny. I když u zneužívání dětí se oči zavírat nemají a není to žádoucí. Pro nikoho. Ani pro věřící ani ty další.

4 0
možnosti
PJ

P89e17t53r 40J57í83l14e54k

21. 10. 2018 3:20

Partička nadšenců u nás v 90tých letech rozjela Charitu. Začali od nuly. Dnes už mají také "velký" majetek, potřebuje baráky a auta, neboť se stará o 700 klientů. Bez darů od věřících by to nešlo.

Často slýchám kritiku na proklaté neziskovky, ze stejných úst i na církev. Paradoxně i od lidí, kterým se nějaká neziskovka stará o někoho z jejich blízkých, případně si on sám k nim zajde před zimou pro kabát...

4 0
možnosti
PV

P37a88v39e40l 88V76é72b82r

21. 10. 2018 6:48

Ona je neziskovka a neziskovka. Některé, jak rád věřím, skutečně konají dobro a pomáhají potřebným, mnohé jiné zase to dobro spíše pášou a za potřebné považují především sebe. A protože za nimi (za těmi neziskovkami dobro páchajícími) není vidět žádnou práci a výsledky, tak musí tím víc křičet, aby sami sebe zdůvodnily. Tak se nedivte, že lidé hodnotí neziskovky především podle těch křičících podvodníků.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 718x
Terapeut, spisovatel, cestovatel, snílek

Seznam rubrik

Oblíbené články