Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jen bych ještě ocitoval z blogu:

Soud = všechno je špatně, ti lidé jsou nezodpovědní.

Hodnocení = profesionální sport je v zásadě špatný, ničí lidské životy

a slouží jen k uspokojení úzké vrstvy majitelů klubů, cyklistických stájí

atd...

Informace = šest z deseti hráčů Premier League se po skončení

kariéry dostane do finančních potíží a musí vyhlásit bankrot.

Konstatování = Tito lidé nezvládají přechod z aktivní profesionální

kariéry do běžného života a nedokáží zvládnout životní zátěž spojenou ústupem ze slávy, vysokých příjmů a změny rytmu života.

0 0
možnosti

Popravdě v tomto případě je mi osobní polemika srdečně jedno. Někteří špičkoví sportovci si poradí, jiní ne - to víme nebo tušíme. Mimochodem sport výkonnostní, o kterém toho moc nevím, na mě působí dojmem, že je to docela všivárna. Viz fotbal - tak stát přidal na fotbal (předpokládám profesionální a základnu) údajně asi 300 milionů kč (předpokládám ročně) - reprezentace hra je kulové a trenér bral 640 000 měsíčně! Vážení, jde tedy o státní peníze, proč tak rozhazují a proč to nikoho nezajímá na státní úrovni? Podpláceli se rozhodčí, kapříci plavali, Pelta bude možná za mřížemi, možná!, a trenér slaboučkého týmu bere víc než půl milionu měsíčně. Za co?

1 0
možnosti

Vás ta diskuze se mnou vzala, pane Jílku. A to jsem předeslal, že s vaším článkem do značné míry souhlasím a dále poznamenal, že mi nevadí, když hodnotíte a soudíte. Jen jsem vás upozornil, že jste tvrdil něco, co nebyla tak docela pravda.

Takže vám ještě jednou připomenu ukázky vašich hodnotících soudů v minulém článku:

"A ti lidé ani ono IQ, či morální profil, nijak dost často nemají." Kdybyste napsal, že profesionální sportovci, které jste poznal, neměli morální profil ani vysoké IQ, bylo by to v pořádku. Vy ale můžete znát jen málo profesionálních sportovců z jejich celkového počtu, i když si subjektivně myslíte, že jich znáte dost.

"Většina z nich neumí s těžce vydělanými penězi hospodařit, neumí unést odchod ze slávy a z veřejné pozornosti." Opět nemáte relevantní data, abyste mohl tvrdit, že jich je většina.

"...když se stane ve světě neštěstí, vždy valná většina Čechů, Moravanů a Slezanů se plácne přes kapsu..." A do třetice nemůžete vědět, že jich je valná většina. V tomto případě je spíš pravděpodobné, že jich je menšina, ačkoli v takových chvílích pomáhá dost našich lidí. Patřím k nim.

Paradoxní je, pane Jílku, že já se se všemi třemi uvedenými vašimi názory v zásadě ztotožňuji. Pouze namítám, že to jsou hodnotící soudy, pro které nemáte dostatek informací, a nemám je ani já, ale na rozdíl od vás (zřejmě) si uvědomuji, že to nejsou fakta, ale pouhé názory.

1 0
možnosti

J16a86n 19J39í89l15e44k

13. 9. 2018 17:33

Pane Kvapile, dal jsem odkaz, dm vam klidne dalsi! Ale pochybuji, ze jste schopny pochopit ten rozdil v hodnoceni a faktech. Smirim se s tim. Jini na rozdil vas ten rozdil chapou.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 1219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 718x
Terapeut, spisovatel, cestovatel, snílek

Seznam rubrik

Oblíbené články