Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A ještě jednou jsem si po přečtení diskuse pozorně přečetl článek. Soudy jsem tam opravdu nenašel. Úsudek ano, ten tam je (Úsudek o věcech, o trendu známé sportovce buď zbožňovat anebo zatracovat, o některých projevech chování. Ano, ten v textu je).

Je to možná jenom o jemném rozdílu ve slovech a jejich obsahu. Co je úsudek jako jeden z kroků v procesu myšlení. A co je na rozdíl od toho posuzování a co je soud nad někým konkrétním. Je to odstupňováno.

0 0
možnosti
Foto

R^ Souhlas!

A navíc se mi líbí hodně odstavců v textu, svojí formulací a obsahem, například tento:

"Myslím si, že kvalita národa se neukazuje na národních mužstvech složených z profesionálních sportovců, ani na profesionálních umělcích, ale na tom, jak umí snášet a vyrovnat se ten národ jako celek s potížemi. Vzpomínám si na chování lidí, jak v roce 1997 a v roce 2002 při katastrofálních povodních, které jsme jako společnost zvládli. V tu chvíli jsem byl na tenhle národ hrdý."

Zdroj: https://janjilek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=678837

1 0
možnosti
Foto

J44a92n 75Š13i58k

13. 9. 2018 8:15

Stejně jako pan Kvapil tam vidím, že trochu soudíte, ale myslím, že lépe to napsat nešlo. Za mě karma. Hezký den

2 0
možnosti
MB

Propracoval jsem se k identické "Metodologii nazírání". Zdroj asi podobný, (u Vás trpělivé terapie) - u mne život s množinou pracovníků. Obrovské zdroje poznání! Za život jsem nepoznal člověka, který by se chtěl mít hůře - Pak ovšem cesty k dosažení, až neuvěřitelné! Hlavně pak, ty reakce a rozbor příčin vlastních nezdarů.

Prakticky se objevil pouze 1! kamarád, který to perfektně analyzoval. Pravil, že mu ujely 3 vlaky! Já, kam jsi cestoval? On pravil, životem a přesně popsal své chyby. Ti zbylí mají taky zdůvodnění! Jejich neúspěch - zavinil KDOKOLIV! Má zajímavá pomůcka - Stačí sledovat, v jakém čase vlastně mluví. Řada v minulém - tkz. Dobře už bylo, mnoho v budoucím - Až to bude, tak i já budu konat - teď to nemá smysl!

Přítomnost řeší i nebezpečným terapeut prvkem - Vyhledáváním podobných. Postěžují si sborem! Pak slyší to podpůrné a jsou uspokojeni! Osobní teze jsou správné = Doba je na prd, vše se spiklo! Říkala to i Jana a potvrdil Josef! Bludo stagnace je zde - Nic se pohnout nemůže! Tam potom nastupuje i to zbožšťování sportovců, herců, politiků = Správné celebrity - všechno vědí - myslí na nás! a pomůžou nám. Klasika - klasiky.

(Formální poznámka - opravte Ludvíka na pořadí XIV, (asi překlep) - „Stát jsem já“ (L'état c'est moi) ... :-)

3 0
možnosti
JJ

J83a34n 56J88í55l84e54k

13. 9. 2018 7:49

Většina lidí, co projde nějaký druhem psychpterapie pochopí, ýe oni sami jsou zdrojem svých neúspěchů, že oni sami nesou vinu za své neúspěchy, najdou způsob jak ten řetěz omylů a nevýhodného způsobu myšlení a nazírání světa změnit. Mnozí lidé pochopí z jakého důvodu si vybírají partnery, se kterými nejsou šťastni a mají potíže ve vztazích.

Chce ta terapie čas, stojí peníze a bolí. Někdy hodně bolí. Z toho důvodu ti lidé z ní předčasně odcházejí.

2 0
možnosti
JK

S vaším textem do značné míry souhlasím. Nicméně píšete, že nesoudíte a že vás "nijak nebere debata kolem Ester Ledecké, Sereny Williamsové, Christiana Ronalda, Jaromíra Jágra a dalších natolik, abyste se zapojil do případné debaty o jejich platech, chování atd.". Ve skutečnosti ale soudíte a do té debaty se zapojujete (třebaže nepřímo), a to natolik, že jste měl potřebu napsat tento text. Vy byste si určitě přál, aby vaše psaní vyhlíželo neutrálně, jako že dění kolem těch lidí pozorujete z nadhledu a nezúčastněně. Tak tomu ale není.

3 0
možnosti
JJ

J23a92n 96J78í86l38e97k

13. 9. 2018 0:49

Žádný soud nevidím, pouze konstatuji fakta. Jsou lidé, co se zapojili do života po skončení kariery, dokázali se svými penězi zacházet a jsou lidé, co promrhali vše po skončení kariery. Mnohdy velké miliony. A o žádný nadhled neusiluji, říkám jen osobní názor a svoii zkušenost. :-)

3 1
možnosti
  • Počet článků 1219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 718x
Terapeut, spisovatel, cestovatel, snílek

Seznam rubrik

Oblíbené články