Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Líbíte se mi, vážený pane, jsem asistent autisty, těžko ho zařadit, pravidla nezná, ale ten jeho svět...

1 0
možnosti
IN

Kreslení "pravou hemisférou" je pro mne neznámý pojem, dokonce existuje i kurz?

Muži prý mají více šedé hmoty v amygdale, v levé části mozku, naopak ženy v pravém čelním laloku. Byl by rozdíl ve způsobu nebo výsledku kreslení levou hemisférou ? Nemám o tom představu, čím by se to lišilo, proč ten název.

1 0
možnosti
JJ

J74a97n 70J27í41l18e40k

15. 11. 2017 21:59

Uplně nejlepší je si něco přečíst a pak budete vědět víc

Betty Edwards - učitelka výtvarné výchovy přišla na výukovou metodu kreslení pravou mozkovou hemisférou, která pomáhá jejím studentům dělat výrazné pokroky v učení kresby. Metoda "kreslení pravou mozkovou hemisférou" vychází z několika postupů - naučení vnímat jednotivlivé prvky odděleně, liniová kresba, pozorování jednotlivých předmětů a "mezer" mezi nimi, díky čemuž docílíme ztráty strachu "portrét - to nikdy nezvládnu nakreslit"... Promyšlená série cvičení nás vede k odprostění od zbytečného hodnocení, analýzy a hodnocení typu - umím/neumím, lehké/těžké, hezké/ošklivé. Pokud "levá půlka" - tedy naše analytická část neumí věc pojmenovat, zařadit a zaujmout postoj, je právě vhodný čas pro "pravou půlku", která prostě tvoří.

Cenným přínosem metody je to, že postupné kroky této metody zvládne i úplný začátečník. Účastníci kurzu bývají často překvapeni, jak jim kreslení jde a odchází s příjemným pocitem, že i jim je oblast výtvarného umění či tvoření otevřena. Výuka probíhá v příjemné atmosféře výtvarného ateliéru, zkušení lektoři postupují dle programu. Účastníci plní postupně zadané kroky (krůček po krůčku).

1 0
možnosti
PB

Blog dobrý jako vždy.

Ovšem výraz : "Skoro se neurazila " je skoro geniální. :-)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS