Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VL

Víra je asi úžasná věc. Tak proč tenhle dárek dostane v životě jen někdo???

1 0
možnosti
JJ

J48a79n 88J50í74l89e51k

4. 8. 2017 20:56

"Proste a bude vám dáno!" Říká Písmo svaté. :-)

0 0
možnosti
Foto

Jsem ráda, že to též vidíte, že ty dívky jsou v podstatě normální. Osobně mám s nimi spíš soucit v tom, že musely podstoupit různá ta zkoumání, podezíravost, nedůvěru atd. A to jsem spíš ateista (jak kdy), ale tomu, že někdo vidí něco, co ostatní ne, rozumím. Taky jsem zažila něco neobvyklého.

Mariánská zjevení jsou velmi zajímavý fenomén. Možná se jednou o podstatě těchto neobvyklých jevů dozvíme víc.

1 0
možnosti
LJ

Každé zjevení je impulsem při místního biskupa, aby příslušnou událost vyšetřil. K tomu účelu ustanoví komisy odborníků. Psychiatrické vyšetření příslušného vizionáře je jeden z prvních kroků, který udělají. Vyžaduje se vyjádření ode dvou uznávaných odborníků, např. univerzitních profesorů. Někdy to bývá kamenem úrazu. Například v případě Litmanové požádaný profesor chtěl, aby dívky strávily 14 dnů v psychiatrické léčebně, aby je mohli pozorovat. Oni odmítly na to věnovat část prázdnin. Samozřejmě zkoumání, zda za věcí nestojí majitel místního penzionu nebo starosta, kteří chtěli učinit místo přitažlivější, je taky úkolem té komise. Důležitým kritériem je, zda dochází ke změně lidí v příslušné oblasti, například se začnou zachraňovat narušené rodiny a podobně. V mnohých případech se toto vyšetřování vleče roky. Pokud se ho podaří dovést ke zdárnému konci, pak církev vydá prohlášení, které v podstatě říká, že nebylo zjištěno nic, co by svědčilo o tom, že jde o podvod. Nejsou námitky proti poutím.

Nepříjemným následkem pro vizionáře je, že ho denně osloví desítky lidí a ptají se stále na totéž. Mnozí začnou hledat úkryt.

2 0
možnosti

Nyní je z celého "zjevení" jen velký, turistický byznys! Byl jsem tam dvakrát jako turista hned v počátku.

0 0
možnosti
JJ

J62a76n 73J95í82l28e65k

3. 8. 2017 10:52

To je problém všech velkých poutních míst, nejen křesťanství. Byl jsem leckde. Lurdy, Fatima, Jeruzalem. Ale myslím, pokud tam člověk puruje s tou pokorou, pak újmy nedojde. Tedy duchovní újmy. Spíš naopak.

4 0
možnosti
Foto

při vší úctě všechna ta svatá zjevení a hlasy zhůry-duševní choraba kombinovaná s autosugescí

2 3
možnosti

Nic hloupějšího a ubožejšího, již sdělit nelze!

3 0
možnosti
  • Počet článků 1219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 718x
Terapeut, spisovatel, cestovatel, snílek

Seznam rubrik

Oblíbené články