Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM
PN

P40e97t46r 27N60o48v82e36k

12. 2. 2017 23:11

když Vám jde o ekonomiku , nezapomínejte že absolutně nejúspěšnější je Čína - komunistická republika s vládou jedné strany , Co Vy na to ?

0 2
možnosti
OK
Foto

Horší je, že my všichni v tom budeme spolu s nimi. Čím jsme si to zasloužili. ;-(

0 0
možnosti
VM

Sasloužili jsme si to v naprosté většině svou netečností, že jsme od revoluce volili postupně ty, co to dovedli až k socialisticko komunistické vládě ČSSD a ANO (KDU-ČSL záměrně nejmenuji, to je jen přívěsek spousty vlád). Nechali jsme se čím dál víc omezovat, zpohodlněli jsme, a naprosto veškerou moc jsme z vlstní pohodlnosti předali politikům, nad nimiž nemáme absolutně žádnou kontrolu. Přitom tahle země je naše, ne politiků. Proto já volím SPD, která podle mě jako jediná nabízí skutečnou změnu, která neslibuje, jako ostatní, že za mě něco udělá, ale která dává šanci a účast na řízení země i mě, formou referenda a formou kontroly politiků.

1 0
možnosti
PK

A co to zcela bezcitné, Spojenými Státy Americkými, surové hospodářské rdoušení Venezuely a států, které chtěly jít podobnou socialistickou cestou, nehraje žádnou roli, že ano, když o tom tak cudně mlčíte. Sabotážní činnost CIA přímo ve státě, organizování skupin k vyvolávání protistátních akcí, rozeštvávání národa dle stále uplatňované Allan Dullesovy doktriny (jako i v Česku fungující na lapání prosťáčků třeba na vyvolávání protiruské nenávisti) a mnoho jiných, vždy ale se stejným záměrem, té oné zemi neplazící se před USA a nenechající se ejmérikou drancovat, co nejvíce uškodit. (V Česku - zlomeni v předkloně až k dočichání USA rektálu, však není většina Čechů, ale vlastizrádci ve vládách).

2 9
možnosti
RS

Pane Kovar. Nas nerdousilo USA. Nas vykradal 4o let Sovetsky Svaz. Pod panovani komunistu se z bohate zeme stala zem rozvojova. A tak bych se nedival na Venezuelu kde vladnouci rezim ruinuje zemi a zabyval bych se nasi historii. V te by se nasla i odpoved, proc Cesi vydelavaji podstatne mene jako Nemci. Nas neuzurpuji USA. U nas generace musi napravit to, co komunisti se Sovetskym Svazem napachali.

12 4
možnosti
Foto

A15l94e54š 69M92e80r78t95a

12. 2. 2017 14:09

K té Venezuele. Chávez investoval obrovské prostředky do rozvoje zdravotnictví a sociální oblasti a zapoměl pamatovat na zadní kolečka, což se dnes, při nízkých cenách ropy, Venezule vymstilo. Státní vlastnictví nerostného bohatství, stejně jako státní vlastnictví přirozených monopolů, (naše vodovody a kanalizace, Transgas) je podle mě rozumné, jen je potřeba pečlivě vybírat managment a zamezit zatahování politiky do řízení podniku. Na příkladu společnosti Čez je vidět, že i státní podnik může být v některých odvětvích ziskový a přinášet státu významné příjmy.

4 5
možnosti
JJ

J90a19n 53J56í17l36e94k

12. 2. 2017 14:13

To je sice hezké, že Chaves se snažil, ale lidé mají hlad, to žádnou snahou neomluvíte. Nezatahovat managment do politiky, kde to ve státním podiku existuje? Něco takového si žádná politická strana nenenchá vzít, neměla by možnost rozdat prebendy věrným. :-) Tomu co jste napsal, se říká upřímná, ale bohužel zcela scestná naivita. Jako u toho Chaveze. :-)

8 3
možnosti
JR

Hybrid v podobě čínského komunismus prosperuje s obrovskou nabídkou zboží....větší než na západě....venezuela, kuba, kldr....totiž velmi omezily soukromé podnikání.....ale socialismus kombinovaný s trhem v číně dost dobře funguje a rychle se rozvíjí...takže nejde ani tolik o svobody pokud se budeme řídit materialistickými pohnutkami aby byla velká a levná nabídka zboží, tak stačí částečná tržní ekonomika. Lidská práva, volby, apod. s tím zase tolik nesouvisí.

0 2
možnosti
JR

podobně čewsko, také velmi omezilo a zrušilo soukromé podnikání......třeba v Jugoslávii, taky hybridu, ta nabídka zboží byla daleko větší

2 0
možnosti
MC

R^Přesný článek. Hodnotím velmi kladně.R^

5 0
možnosti
VH

No jo. Ale lidé jsou nepoučitelní. A zejména chtějí svého Boha. A když ho mají, tak se ho drží jako klíště. Argument - neargument (jinak by to přece nebyla víra a Bůh).

4 0
možnosti
JN

Není náhodou mezi socany a ANO trochu rozdíl?

0 3
možnosti
Foto

Trochu rozdíl tam je. Ne všichni kariérsítě, co do ANO vlezli, byli předtím socany.

4 0
možnosti
ZM

v každém režimu se časem vyprofilují lidé, kteří se, nebo jsou prezentováni jako dobro samo... to můžeme pozorovat jak u nás, tak i na té Kubě.... myslím si však, že "dobro" Castra je přece jen lepší, nežli "dobro" Batisty...

2 4
možnosti
JN

no, když je lepší nemít co žrát......

3 0
možnosti
  • Počet článků 1219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 718x
Terapeut, spisovatel, cestovatel, snílek

Seznam rubrik

Oblíbené články