Hedvábí, bolševici a náckové

22. 06. 2018 23:05:05
Zřejmě jsem ještě chlapec, protože podle Platona: „„Chlapec se stává mužem, když obejde kaluž, místo aby do ní vstoupil.” Dnes jsem prošel několik kaluží,

Byl jsem na procházení louží vybaven. Bos, kraťasy, takže klidně louže může být hluboká. Dešťová voda mi dělá dobře na nohy. Ochladilo se, v Praze zapršelo, tedy den jako dělaný na nákup hedvábí. Šli jsme s Radkou nakupovat hedvábí na halenu a kalhoty. A protože mi slíbila, že mi je do svatby dcery ušije. Koupil jsem ji hedvábí na šaty. Ať má v čem jít na svatbu. Ne že bych Babetě chtěl jít já na svatbu ve sportovním oblečení, i když hedvábném, ale zvykl jsem si v poslední době na hedvábí a vlastně jsem opustil bavlnu, tedy džíny.

Stále mám dva džínové komplety ve skříni, ale v posledním roku mi sedí víc hedvábí. Dělá mi dobře na pleť. Zíral jsem kolik je druhů hedvábí, slečna co nám radila pravila, že vystudovala módní návrhářství, střední i vysokou školu. Dámy, jedna módní návrhářka, druhá scénografka, divadelní kostymérka si měly co vykládat. Na takovou sestavu, to že jsme tam byli jen tři čtvrtě hodiny, je slušný výkon. Pro obě. Je vidět, že když se chce, tak to jde. Žádné pomluvy o dlouhém nakupování se opravdu říci nedají.

Jo, týden byl docela dobrý. Úspěšně divadelní představení, sestra se také po operaci zotavuje. V pět a šedesáti letech operace kyčle není zas med, co bych si jim chtěl mazat každé ráno rohlík k snídani.

Koupil jsem si „rasisticko-fašistickou” knížku „Prolomení hradeb” s podtitulem„Proč západní civilizace podléhá islámu a jaká je naděje na její záchranu?” Od Petra Hampla, mnohými sluníčkáři nemilovaného a haněného.

Nejsem fanda islámu, nejsem fanda sluníčkářů, stejně jako nejsem fanda neomarxistů & company. Což znamená, že mi mnohé Hamplovy názory konvenují. Tedy alespoň ty, které kdysi publikoval na Neviditelném psu. Na čas se mi ztratil z dohledu, tak si jeho knihu přečtu a rozhodnu se, jestli s ním budu souhlasit, či nikoliv.

Recenze jsou na ni různé, ne všechny jsou odmítavé, dokonce ne všechny jsou odsuzující. Jen tak jsem do ní nakoukl, tedy nemohu celkem k ní říci. Ale jsem přesvědčený, že vláda islámu v Evropě nemá co dělat, genderové a feministické organizace v konečném důsledku a nenabudou převahu. Kyvadlo se vrátí do vyrovnané polohy a sluníčkářům se nepodaří zcela rozbít ten prastarý koncept rodiny a lidé v Evropě si nenechají nadávat do nácků jen proto, že nechtějí přijmout koncept menšin.

Pochopitelně se nesetkám s přízní mnohých, ale to je mi celkem jedno. Nejsem na světě proto, aby mne všichni milovali a necítím potřebu vycházet s každým. Čtu co chci, myslím si co chci, věřím tomu, čemu věřím a dokonce si myslím, že mám dost rozumu, než abych naskočil na tvrzení každého, kdo si myslí, že patří k elitě.

Já se politikou moc nezabývám. Sleduji ji, málo se k ní vyjadřuji, protože nemám zas až tak velkou možnost a vlastně i kdybych měl, tak celkem nechci. Jen se mi nelíbí ty manipulační výroky a náckách, fašounech atd. Ti levicoví hoši a dívky, co si myslí, že mají patent na rozum, ale výsledky jejich vládnutí, tomu patentu na rozum, jejich sebevědomí neodpovídají.

Nic, politika není zas až tak zajímavá, tedy pro mne. Ve spoustě věcech mám zcela jasno. Socialismus je kaz na historii lidstva. Ať se jedná o bolševický, nebo nacionální. Je s podivem, že socialisté nadávají do nácků pravicovým příznivcům. Pravice nikdy nebyla fašistická ani nacistická. To jen tak na okraj.

Dnes je výročí operace Barbarossa. Jedna totalita, napadla druhou, bolševici s nácky si nemají co vyčítat, hory mrtvol na obou stranách. Hory mrtvol vlastních občanů. O dalších horách mrtvol je lepší nemluvit. Dva socialistické státy proti sobě. Nepárali se jeden s druhým.

Začal jsem hezky s hedvábím, které pochází s komunistické země, ale fakt je, čínskému hedvábí se jiné nevyrovná. Hedvábím začal a skončil s politikou. Jo tak to někdy bývá. Nakonec, Hedvábná stezka je dnes také politický problém. Nejen obchodním, ale obchod a politika šly vždy ruku v ruce. Život je pestrý. Jo jo.

Autor: Jan Jílek | pátek 22.6.2018 23:05 | karma článku: 18.11 | přečteno: 485x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Osobní

Tereza Ledecká

I duše mohou plakat

Někdy potkáte někoho, bez koho už nedokážete žít..., a tak, když vás osud rozdělí a pak následně zase spojí, neváháte ani chviličku... (Pro Marušku... )

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 70 |

Tereza Ledecká

IQ tykve ?

Jednou v Básnících se Štěpán Šafránek zeptal pana profesora, "Jak člověk pozná, že je blb?" Pamatujete, co mu na to odpověděl? "Chytrej člověk to nepozná nikdy, a blbci je to jedno!" Tak vám přeju, ať nikdy nedojdete poznání...

28.3.2024 v 14:15 | Karma článku: 13.66 | Přečteno: 250 |

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 13.69 | Přečteno: 1499 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 22.66 | Přečteno: 474 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.93 | Přečteno: 297 |
VIP
Počet článků 1219 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 717

Terapeut, spisovatel, cestovatel, snílek Moje knihy na iDNES.cz - Knihy.iDNES.cz

Seznam rubrik

Oblíbené články

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...