A pozdravuj na magistrátu

19. 03. 2018 12:25:52
Zažil jsem dnes zázrak. Skutečný nefalšovaný a nadprůměrný. V pondělí chodím do blázince na 11 hodinu. Udělám nějaký individuální pohovor, jednu skupinu a v 15 hodin mažu do ordinace k Juditě, kde mám dvě další skupiny.

Vstávaje v 8:30, tak abych v klidu si dal kafe, přečetl něco z hnoje denních zpráv, oblékl se a pádil do Bohnic. Zrovna jsem česal pačes, když zvonek zvoní. Říkám si: „Zas nějací svědkové Jehovy.” Ne ne, omyl, pošťačka, prý mi nese dopis. A to je ten zázrak. Někdo si dal práci, aby na mne zazvonil, zkusil zda jsem doma, což mnohdy bývám, protože středa čtvrtek v blázinci nefunguji.

Je s podivem, že v roce 2018, něco tak samozřejmého, že pošťák zazvoní, předá doporučený dopis, když je adresát doma, je považováno za zázrak. Nemám na období totáče zrovna pozitivní názor, ale pan Kubíček, dědeček mé spolužačky Heleny Kubíčkové, dej ji Pán Bůh nebe, umřela mladá, vždy zazvonil, pokud někdo byl doma, dopis předal a jít na poštu, byla vzácná záležitost.

Pravda, tehdy nebyly osobní počítače, pouze ty sálové, takže na poště, měla slečna dřevěný kaslík, dobře si ho pamatuji, člověk přišel, ukázal občanku, dostal dopis a když byl na poště déle jak tři minuty, považoval ten čas za nehorázné zdržování.

Dnes v době osobních počítačů, letů do vesmíru, dětí hrajících na mobilu hry v metru, multikulturní tolerance a dokonalého vybírání daní, určených mimo jiné na Českou poštu, je zázrak dostat doporučený dopis přímo od poštovního doručovatele, jež je za tu službu placen z našich daní. A pokud na poště člověk stráví pouze hodinu, lze to samé považovat za zázrak.

Tak nevím, jestli by se zase ty slečny nemohly vrátit k těm kaslíkům a podpisovým archům, kde se člověk podepsal že něco dostal a vymalováno. Poštovní doručovatelky by měly kurs správného zvonění na zvonky a trénink v trpělivosti. Včetně rozvozců balíků. Tedy u České pošty. Všichni soukromí doručovatele zatelefonují a dotáží se, zda jsem doma, či nikoliv. Nebo dají vědět, kdy dorazí.

Jak je vidět, ne vždy pokrok, znamená zrychlení a ulehčení služby. Tedy u České pošty. Ta vláda těch odborníků v demisi, co se tak zuby nehty drží koryt, pod záminkou blaha občanů, tedy i mého, by třeba mohla zkusit něco jiného, než jen odvolat ředitele. Stačilo by, tedy z mého hlediska, zařídit výše zmíněné služby.

Rád dám své telefonní číslo na poštu, aby mi mohli zavolat, že tedy dáma dorazí tehdy a tehdy, pokud budu doma, pak že mi nesou psaní. Či vezou balík, za jehož doručení až k adresátovi je zaplaceno.

Andreji, když už mermomocí chceš být premiér, tak to zařiď. Ale ne jako ta Krnáčová v Praze. Pokud máš takový tým odborníků, jako ona, drž se radši prasat a kuřat a bude fakt líp. Možná, že má Krnáčová tvé odborníky přes prasata a kuřata. Což je sice hezké, ale v Hlavním městě, těžko použitelné. Marketing umíš, jenže marketing mi dopis a balík nedoručí. A silnice a mosty, plus Metro v Praze neopraví

Pokud se na tu poštu necítíš, nech to jiným. Možná jiní tu poštu zvládnou. Ale ke tvé cti je nutno říci, že i jiní, hlavně socani, tu poštu taky nezvládali. Jak říkám, jednou je to zázrak. Pokud by to bylo víckrát, mám na mysli to doručení, pak by to byla samozřejmost. Pak by možná mohlo být lépe. O dálnicích zas jindy. Pozdravuj Krnáčovou. Denně na ni myslím. Když jedu MHD a někde nemůžu vystoupit. Nebo čekám v koloně. Jo? Jo jo.

Autor: Jan Jílek | pondělí 19.3.2018 12:25 | karma článku: 19.68 | přečteno: 877x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Osobní

Tereza Ledecká

I duše mohou plakat

Někdy potkáte někoho, bez koho už nedokážete žít..., a tak, když vás osud rozdělí a pak následně zase spojí, neváháte ani chviličku... Pro Marušku...

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 54 |

Tereza Ledecká

IQ tykve ?

Jednou v Básnících se Štěpán Šafránek zeptal pana profesora, "Jak člověk pozná, že je blb?" Pamatujete, co mu na to odpověděl? "Chytrej člověk to nepozná nikdy, a blbci je to jedno!" Tak vám přeju, ať nikdy nedojdete poznání...

28.3.2024 v 14:15 | Karma článku: 13.65 | Přečteno: 243 |

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 13.40 | Přečteno: 1494 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 22.66 | Přečteno: 474 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.93 | Přečteno: 297 |
VIP
Počet článků 1219 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 717

Terapeut, spisovatel, cestovatel, snílek Moje knihy na iDNES.cz - Knihy.iDNES.cz

Seznam rubrik

Oblíbené články

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...