Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Topolánek for president

Povídala kdysi jedna má chytrá kolegyně z terapeutické skupiny, dáma se dvěma doktoráty, hlubokou životní zkušeností: „Každý chlap má být na ženský, trochu na prachy, trochu lotr, co se s nikým moc nepárá.”

 

 

Myslím, že měla Jelena docela pravdu. Tak se ta dáma křestním jménem jmenovala. Užila svoje v životě, když jsme se seznámili, bylo ji tehdy něco přes čtyřicet, takže pokud je naživu, její dnes přes sedmdesát. Často na ni vzpomínám. Jak na tyhle slova, tak vůbec jako na personu.

Neměla moc lehký život, pak do těžkého života začala i s těmi dvěma doktoráty chlastat, vysoukala se i z tohohle maléru. Co je s ní dnes nevím, ale jak říkám, rád na ni vzpomínám. Vlastně jsem si na vzpomněl, když jsem viděl Topolánka, jak mluví o současné situaci a napadlo mne tehdy: „ Z jakého důvodu ten chlap někam nekandiduje.” A ejhle on kandiduje. Zajímalo by mne, jak ho vidí Jelena.

Jasně, Topolánek má za sebou pár průserů, jako každý pořádný chlap. Co je do chlapa, co neprošel malérem? Vždyť by ani nevěděl jak se z něj dostat a co už nikdy nedělat. Donald Trump, jak ho sluníčkáři nemají rádi, je člověk, co prošel několika krachy a s každého vylez, lepší a poučenější. Pochopitelně ta parta těch metrosexuálů, co nevědí po ránu, jestli jsou kluci, nebo holky, Trumpa zhola nemusí.

Politika, jak se zdá není pro sraby. Zeman, jak ho nemusím, není srab, Kalousek, jak ho také nemusím, také není srab. Topolánek, podobně jako ti dva předchozí jmenovaní, rovněž není srab. Život mě naučil, že hrdinové nejsou ti, co nikdy neprohráli. Ale ti, co dostali po rypáku a stejně do toho mače vlezli zas.

Joe Luis boxer, přezdívkou „Brown Bomber,” dostal ve třicátých letech od Maxe Schmelinga takovou nakládačku, o jaké se mu do té doby ani nezdálo. Leč před odvetou se Bombarďák poučil a nasypal to Maxíkovi natolik, že ten nemohl hned pochopit, co se stalo. Takhle se chová chlap. U Topolánka mám také pocit, že se poučil z toho výprasku, který dostal.

Nepochybně se dá Topolánkovi vyčítat ledacos. Ale odvahu ten chlap má. A nejen odvahu, ale i přehled. Což není vůbec málo. Ti, co mu vyčítají Dalíka, mohou plakat, jak to, že sedí Dalík, nikoliv Topolánek. Můj táta říkal: „ Zavřou tě ne za to, cos udělal, ale za to, co ti dokázali.” A někteří moji kamarádi, spolužáci, kteří se stali soudci, znám dva, plus jedna má bývalá favoritka, také soudkyně, ti všichni říkali něco ve smyslu. „Dodej důkazy a zavřu kohokoliv.”

Bez důkazů, si mohu jen myslet a litovat, že je nemám. Topolánkovi, stejně jako Kalouskovi a dalším ostatním může, kdokoliv, cokoliv přisuzovat. Ale akorát přisuzovat.

Pár mých kamarádů zavřeli. Jsem proto lotr já, že ten či onen udělal to či ono? Dokud to neudělal, byl jeden každý z těch potrestaných slušný člověk. Milenky a kamarády si vybíráme, na rozdíl od příbuzných. Ale ne všichni se povedou. Jak milenky, tak kamarády.

Soudruh Babiš lká a naříká, něco o zkorumpovaných jedincích. Ať předloží důkazy. Možná, že by vylezlo najevo, že si někoho také kupoval. Možná ne. Ale nabídka úplatku je myslím stejně trestná, jako úplatek samotný přijmout. A zatím, trestně stíhaný je soudruh Babiš, nikoliv Kalousek a Topolánek. Málem bych utřel slzu.

Dnes je výročí VŘSR. V těch časech, kdy vládli bolševici, bylo snadné zavřít kohokoliv. Jen tak, a jen proto, že někdo o to stál a měl možnost zavřít, popravit, zničit. Neříkám, že by se dnes po někom také nemohl svézt, ale přeci jen, už to není naštěstí tak snadné, jak bývalo kdysi. Naštěstí!!!

Pokud tedy na Topolánka, nevyleze něco, co bude průkazné a nezpochybnitelné, budu ho volit. Fotografie z mejdanu, nebo z milostných hrátek, navíc nezákonně pořízených bulvárními novináři, mě skutečně neberou. A výroky pořízené  off record a uveřejněné, považuji za prasárnu. Prasárnu toho, ne kdo je vyslovil, ale uveřejnil. Apoštol Pavel říká těm „spravedlivým” spravedlnosti a zákona se dovolávajících: 

Spravedlnosti podle Tóry* se dovoláváte? Tak dejte pozor ať podle té samé Tóry nejste souzeni.

* Tóra=Starý Zákon

A když mají bolševici ten svátek, tak tady mají ode mne něco k svátku

 

Autor: Jan Jílek | úterý 7.11.2017 13:11 | karma článku: 28,68 | přečteno: 1196x
  • Další články autora

Jan Jílek

My pony, rifle and me

Vždy, jak se napiji vody ze sklenice s citronem, uvědomím si, jak zhnuseně mi chutná voda samotná, když v těch vedrech na mě pořád povykují, „musíš pít, pít hodně v těch vedrech!”

20.6.2019 v 16:58 | Karma: 36,68 | Přečteno: 2393x | Diskuse| Osobní

Jan Jílek

Sladké je žít

Užívám si v poslední době nemocnic. Mám se tak skvěle, že mít se lépe, snad to ani nevydržím. Po operaci v únoru vše vypadalo nadějně, leč pak se tněco mírně zadrhlo, neboť nastala lokální recidiva nádoru.

26.5.2019 v 11:03 | Karma: 31,02 | Přečteno: 2054x | Diskuse| Osobní

Jan Jílek

Zbytečný pocit viny

Čas od času se na mne obrátí zoufalá matka, která má povedenou dceru, či syna. Feťačky, alkoholiky, gamblery. Ptají se jestli udělaly dobře, že svou ratolest vypakovaly z baráku.

8.5.2019 v 19:23 | Karma: 31,95 | Přečteno: 2443x | Diskuse| Osobní

Jan Jílek

Ukázka z rozepsané knihy "...a řekla jen.."

Tenhle příběh se nikdy nestal. Jen město Děčín a bývalá kavárna Grand jsou skutečné. Jakákoliv podobnost je čistě náhodná.

5.5.2019 v 11:17 | Karma: 17,42 | Přečteno: 660x | Diskuse| Osobní

Jan Jílek

Nikdo nic za nikoho neodžije

Poslouchám, jak déšť bubnuje na okna a raduji se. Mohlo by pršet celou noc, celý den, celou noc a celý den. Ano vím, že někteří by plakali nad zkaženým víkendem, leč...

26.4.2019 v 21:14 | Karma: 22,49 | Přečteno: 1139x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

„Smrt režimu.“ Za nápis si má nezletilá ruská studentka odpykat 3,5 roku

26. dubna 2024  6:20

Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 1219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 718x
Terapeut, spisovatel, cestovatel, snílek

Seznam rubrik

Oblíbené články