Vygumované hlavy

17. 04. 2017 16:45:40
Jak už to bývá, všechno hezké má své stíny. Čtyři dny volna, abych v poslední den dostal virózu. Hnusnou, málo hezkou. Má ovšem své výhody, nemám chuť k jídlu.

Jen se povaluji v posteli, nikde nikdo, svatý klid, občas vstanu, protáhnu bolavé tělo, uvařím čaj. Teď jsem si udělal kafe. Abych měl na tu virózu sílu. Potím se, což je dobře a píši blog. Nebaví mě ležet.

Viróza je taková „černá labuť.” jak o ni píše Taleb. Z ničeho nic se vynoří a už je to. Prostě mi není dobře. Virózy u mne probíhají většinou lehce. Jeden dva dny. Neumím je předpovídat, ale většinou si s nimi umím poradit. Hodně pít nealkoholické nápoje, nakonec jiné nepiji, ležet, potit se a mezitím usínat.

Prospat se,nechat tělo ať odpočine, a za den, maximálně dva, je viróza pryč. Jo jsou negativní černé labutě, viróza, cunami, nebo útok na obyvatelstvo nákladním autem, například. A jsou pozitivní černé labutě. Třeba když přijde nabídka na natáčení v televizi, zamiluje se do chlapa krásná a hodná dívka. Nebo zbohatnutí díky nápadu, který dlouho kolkolem kroužil, až se jednomu zcela rozsvítilo.

Člověk musí mít u těch pozitivních labutí štěstí, mimo jiné a u těch negativních být připraven, na to, že vždy se může něco zvrtnout, dokonce se ani nepoučí z těch chyb, protože většinou tyhle věci jdou mimo jeho moc. Jedna z možností jak čelit černým labutím, je třeba několika příjmový zdroj. Na cestách, jsem měl rozdělené peníze do několika menších částek, tak abych nepřišel o vše. Pokud by mne někdo chtěl okrást.

Samosebou, černým labutím, typu, najíždění autem do bezbranných lidí lze zabránit asi jedině tak, že se vypakuje skupina lidí, kteří se z ní rekrutují. Domácí, kteří celá léta neměli tuhle potřebu, asi ji nebudou mít nadále. Ano je tu sice kauze „Hepnarová.” Ale to je skutečně výjimka. Nikoliv opakující se jev na evropských prostranstvích.

To je určitě bezva, že politici, po takové události mají soucit a solidaritu s postiženými, leč postiženým je to platné jak mrtvému zimník. No nic, sluníčkáři, stejně jako bolševici jsou ve své touze po moci nekorigovatelní a zřejmě se jich budeme muset zbavit, cestou zákonnou, ale nekompromisní. Jak bolševiků, tak sluníčkářů.

Když v devadesátých letech minulého století se začali u nás objevovat drogy, byla dost velká část lidí, náramně tolerantní. Jejich tolerance jim vydržela přesně do chvíle, než ty drogy vygumovaly někoho z jejich rodiny. Pak najednou bylo po pochopení a toleranci. Možná až nějaký uvědomělý terorista najede do vládní kolony, pak třeba pozůstalí politici pochopí, že se to týká i jich.

Nemyslím, že taková vygumovaná hlava fanatismem, si bude říkat, že do politiků ne, ty nám přece umožnili sem přijít. I když pravda i takové názory jsem v diskusích četl. Těma vymatlaným magorům, je jedno, že se rozjedou do davu, kde mohou být i muslimové, malé děti, těhotné ženy. Jak tak sleduji, tak tohle „náboženství míru„ to samé dělá v Egyptě, Iráku v Sýrii, Afganistanu, Nigérii a ještě jinde. Zabíjejí křesťany, muslimy, kohokoliv. Moc si nevybírají.

Vždy, když čtu ty „učené” výklady o tom, proč se tak chovají, co jim vlastně schází, tak mě mate, že ti lidé, co píší ty traktáty o ničem, se jen nepodívají kolem sebe. Pravda, aby jim někdo za ten traktát zaplatil, potřebují k tomu dodat nějaký„věrohodný” příběh. Tak složitě vymýšlí důvody a jsou vedle, jak ta jedle.

Ti jedinci s vymatlaným mozkem, kopající kolem sebe, zabíjející bez výběru, nemají ani hlad, ani jim není zima, dokonce nejsou ani nevzdělaní. Jen mají vymyté mozky, podobně jako je mají vymyté sluníčkáři a bolševici.

Někdo víc, někdo méně. Vymaštěný feťák krade, nikoliv, že měl smutné dětství, ale jen z toho důvodu, že mu drogy vymastily hlavu a on v tu chvíli není ochoten se chovat jinak. Terorista s vymytým mozkem, nezabíjí z toho důvodu, že se cítí frustrován, on má vymytý mozek a věří, že zabitím nevěřících se dostane do ráje. Kde k tomu přišel? Přeci v mešitě u svého imána. Nikoliv na ulici, protože měl hlad a nechodil do školy.

Ono je velmi snadné uvěřit, tedy pro někoho, že díky své víře jsem člen „panské rasy.” Panské rasy, která vládne a všichni ostatní jsou povinni prokazovat svou víru, podle představ těch správných a neochvějných věřících. No, to si můžeme nechat líbit, ale také nemusíme. Jo jo.

Autor: Jan Jílek | pondělí 17.4.2017 16:45 | karma článku: 24.65 | přečteno: 933x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Osobní

Tereza Ledecká

IQ tykve ?

Jednou v Básnících se Štěpán Šafránek zeptal pana profesora, "Jak člověk pozná, že je blb?" Pamatujete, co mu na to odpověděl? "Chytrej člověk to nepozná nikdy, a blbci je to jedno!" Tak vám přeju, ať nikdy nedojdete poznání...

28.3.2024 v 14:15 | Karma článku: 12.33 | Přečteno: 200 |

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 12.44 | Přečteno: 1296 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 22.33 | Přečteno: 465 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.93 | Přečteno: 297 |

Jiří Kačír

Recenze hry Baldur's Gate 3 a nových pravidel D&D 5E

Baldurs Gate 3 je RPG hra postavená na pravidlech Dungeons & Dragons, konkrétně na jejich nejnovější verzi 5E. Oproti verzím 3.5 a 4.0, které se používaly někdy od roku 2000 až do teď, se ve verzi 5E provedla spousta změn.

17.3.2024 v 13:41 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 68 | Diskuse
VIP
Počet článků 1219 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 717

Terapeut, spisovatel, cestovatel, snílek Moje knihy na iDNES.cz - Knihy.iDNES.cz

Seznam rubrik

Oblíbené články

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...