Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdo chce socialismus, ať má jen, co si zaslouží

Pustil jsem si po dlouhé době dva filmy. „Sedm samurajů” a „Sedm statečných. ” Z roku 1960. Ten druhý jak známo opisoval od toho prvního, ale nijak mi to nevadilo, protože na oba se dá koukat.

 

Ani jeden není politicky korektní, černoch tam v zájmu vyváženosti a politické korektnosti nehraje hlavní roli. Ne že bych měl něco proti černochům v hlavních rolích, jen si prostě myslím, že tolik nadřízených černých, případně bojovných žen. Není v žádném povolání v USA, jako v amerických filmech současnosti.

Ale nakonec, proč ne? Mají-li tu potřebu si dokazovat jak jsou tolerantní, nechť tak činí. Nakonec v Čechách a na Moravě se v devatenáctém století, stejně jako ve dvacátém a ani dnes žádný zvláštní rasismus nepěstoval.

Sluníčkáři a neomarxisté, plus genderisté a feministky, ty vidí rasismus a útlak žen všude. Těm to nikdo nevysvětlí. Tedy já s nimi už dávno přestal diskutovat. Když je někdo hnědý, černý, nebo žlutý, ženská, prostě je tím čím je, a není v tom konstatování žádný urážlivý podtext z mé strany. Nepochybuji, že někteří v předchozí větě ten rasismus nepochybně najdou. Ale ti jsou mi celkem ukradení.

Stejně jako si myslím už dlouho, že střídavá péče o děti se nakonec obrátí proti těm dětem samotným. Ale pochopitelně mnozí muži, kteří po ni tak touží, případně mnohé ženy, co s ní souhlasí, jednají proti těm dětem. Nakonec, dvě „milující matky” jsem potkal, co zabránili mým dětem jim i mě, se setkávat. Obávám se, že svým dětem neprospěly.

Nic, vrátím se k těm filmům. Jsou krásné, mají silný náboj a ukazují mnohým mužům cestu, jak by se ve vypjatých chvílích měli chovat muži. Sice romantizované, nadsazené, leč přesto ve chvílích potíží, se chlap může bát, ale jsou chvíle, kdy je nutné strach překonat. Položit si otázku, za co stojí jít do války?

Jo, to jsou takové ty obyčejné věci, které se už dnes moc nenosí. Snad vyroste generace, která se bude cítit natolik ohrožená, že se bude chtít bránit. Bude mít čest. Chápu, že dnes jsou pro mnohé hrdinové různí jiní, jejichž hrdinství spočívá v tom, že se nebojí okrást své bližní a dostat se tak do balíku.

Ale zase si myslím, že těch pro které ti balíkáři hrdiny nejsou, těch je víc. Mnozí jsou naivní, mají pocit, že přijde nějaký spasitel s koblihou, co to dá pořádku, a tak se jim uleví. Neuleví, ale na to budou muset přijít, až když si toho spasitele vyberou. Pak budou zírat. Netuší, že kdo se nepostará sám o sebe, nikdo se o něj nepostará. A pokud postará, bude za tu starost platit cenu, která se mu nebude ani trochu líbit.

Socanská starost, to je starost, vedoucí ty, o které se starají, cestou do pekel. Peklo zcela určitě existuje. Tady na zemi a bolševik v kombinaci se socanem to peklo umí skvěle zařídit. Dějiny nás o tom poučily. A koho nepoučily, ten si je prožije zas. Akorát v trochu jiném provedení, se stejným výsledkem. V tom nejlepším případě, budeme všichni stejně chudí.

Ti, co si dnes naříkají na chudobu, budou ji mít v tom opravdovém provedení. Nakonec. Bohatá Venezuela, je tak chudá jak nikdy předtím nebyla. Nikoliv, že tam byla válka, nebo živelná katastrofa. Něco mnohem horšího. Zavedli tam socialismus. Podobně jako na Kubě. Podle toho to dopadlo. Země vyvážející ropu, s obrovským nerostným bohatství, které znárodnily, a ejhle, socialismus dokázal to, co nedokázaly všechny generace vykořisťovatelů předtím. Stačí si jen najít heslo „Venezuela.” A začíst se. O Kubě škoda mluvit.

Vždy, když začnu přemýšlet o těch místních spasitelích, dostávám kopřivku. A když slyším jak někdo konečně udělá pořádek, protože nepotřebuje krást, tak se nestačím divit naivitě některých lidí. Jeden socialistický pořádek jsem zažil. Pořádek pro koho? Rozpadlá města, nedostatek čehokoliv, a to jsme prý byl rozvinutý socialistický stát. Jak by asi vypadal ten nerozvinutý?

Doufám, že většina lidí vezme rozum do hrsti a nedopustí ten návrat k těm metodám, co nám je chtějí prodat. Pokud ano, pak budou mít ANO a přesně jen, co si zaslouží. Jo jo.

Autor: Jan Jílek | neděle 12.2.2017 1:16 | karma článku: 42,03 | přečteno: 4743x
  • Další články autora

Jan Jílek

My pony, rifle and me

Vždy, jak se napiji vody ze sklenice s citronem, uvědomím si, jak zhnuseně mi chutná voda samotná, když v těch vedrech na mě pořád povykují, „musíš pít, pít hodně v těch vedrech!”

20.6.2019 v 16:58 | Karma: 36,68 | Přečteno: 2393x | Diskuse| Osobní

Jan Jílek

Sladké je žít

Užívám si v poslední době nemocnic. Mám se tak skvěle, že mít se lépe, snad to ani nevydržím. Po operaci v únoru vše vypadalo nadějně, leč pak se tněco mírně zadrhlo, neboť nastala lokální recidiva nádoru.

26.5.2019 v 11:03 | Karma: 31,02 | Přečteno: 2054x | Diskuse| Osobní

Jan Jílek

Zbytečný pocit viny

Čas od času se na mne obrátí zoufalá matka, která má povedenou dceru, či syna. Feťačky, alkoholiky, gamblery. Ptají se jestli udělaly dobře, že svou ratolest vypakovaly z baráku.

8.5.2019 v 19:23 | Karma: 31,95 | Přečteno: 2443x | Diskuse| Osobní

Jan Jílek

Ukázka z rozepsané knihy "...a řekla jen.."

Tenhle příběh se nikdy nestal. Jen město Děčín a bývalá kavárna Grand jsou skutečné. Jakákoliv podobnost je čistě náhodná.

5.5.2019 v 11:17 | Karma: 17,42 | Přečteno: 660x | Diskuse| Osobní

Jan Jílek

Nikdo nic za nikoho neodžije

Poslouchám, jak déšť bubnuje na okna a raduji se. Mohlo by pršet celou noc, celý den, celou noc a celý den. Ano vím, že někteří by plakali nad zkaženým víkendem, leč...

26.4.2019 v 21:14 | Karma: 22,49 | Přečteno: 1139x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 1219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 718x
Terapeut, spisovatel, cestovatel, snílek

Seznam rubrik

Oblíbené články